Zavřít reklamu

Populární komunikační platforma Telegram dostala v posledním updatu několik významných novinek. První značně vylepšuje videohovory a další přinášejí změny uživatelského rozhraní aplikace.

Videohovorová část Telegramu se dočkala řady změn, z nichž některé se podle všeho inspirovaly čerstvě aktualizovanou aplikací Applu FaceTime. Zcela jistě největší novinkou je podpora skupinových videohovorů. Uživatelé musejí zahájit skupinový hlasový hovor a klepnutí na ikonu kamery je automaticky přidá do skupinového videohovoru. V této chvíli je nová funkce omezena na 30 lidí.

Kromě toho je v rámci videohovorů možné sdílet obrazovku uživatele. Na smartphonech a tabletech je ve výchozím nastavení sdílen celý displej, v desktopové verzi si uživatelé mohou vybrat, jestli chtějí sdílet celou obrazovku nebo konkrétní okno. Videohovory jsou také na desktopu samostatným oknem, takže uživatel může dělat jiné věci bez nutnosti videohovor minimalizovat.

Další novinkou je aktualizovaná funkce potlačení okolního hluku u hlasových chatů. Jako u zmíněné aplikace od Applu je nyní možné tuto funkci vypnout, pokud uživatel chce poslat veškerý zvuk, který mikrofon zachycuje, bez jakýchkoli změn.

Vedle toho je součástí nového updatu podpora animovaných pozadí. Na pozadí nyní mohou být rotující barevné vzory, které se pokaždé, když uživatel odešle zprávu, rozanimují. Barvy i vzory lze měnit v nastavení. Animovaná pozadí vytvořená uživatelem lze též sdílet s ostatními. Aktualizována byla rovněž animace odeslání zprávy a text, emoji a nálepky nyní z textového pole plynule „proplouvají“ do chatu.

Dnes nejčtenější

.