Zavřít reklamu

Jen pár dní poté, co do éteru pronikly fotografie telefonu Honor X20 SE, jej Honor uvedl na scénu. Smartphone střední třídy nabídne podporu 5G sítí, 64MPx hlavní fotoaparát či velký displej.

Honor X20 SE dostal do vínku IPS LCD displej s úhlopříčkou 6,6 palců, rozlišením FHD+ (1080 x 2400 px) a uprostřed umístěným kruhovým průstřelem. Podle výrobce obrazovka zabírá přes 94 % přední plochy. Telefon pohání čipset Dimensity 700, který doplňuje 6 nebo 8 GB operační paměti a 128 GB interní paměti.

Fotoaparát je trojitý s rozlišením 64, 2 a 2 Mpx, přičemž druhý slouží jako makro senzor a třetí plní roli snímače hloubky ostrosti. Přední fotoaparát má rozlišení 16 MPx. Součástí výbavy je na boku umístěná čtečka otisků prstů a 3,5mm jack.

Telefon je softwarově postaven na Androidu 11 a nadstavbě Magic UI 4.0, baterie disponuje kapacitou 4000 mAh a podporuje rychlé nabíjení s výkonem 22,5 W.

Novinka do prodeje v Číně vstoupí 9. července a její cena bude začínat v přepočtu na zhruba 6 tisících Kč. Jestli bude dostupná i mimo Čínu, není v tuto chvíli jasné. Měla by každopádně konkurovat cenově dostupným 5G telefonům značek jako Xiaomi, Oppo, Vivo nebo Samsung.

Honor by měl také brzy představit výkonnější model střední třídy Honor X20.

Dnes nejčtenější

.