Zavřít reklamu

O chystaných smartphonech Googlu Pixel 6 a Pixel 6 Pro víme díky nedávnému velkému leaku téměř vše. Nyní se druhý zmíněný objevil v benchmarku Geekbench, který prozradil některé informace o jeho čipu Tensor a potvrdil i některé parametry telefonu.

O tom, že Pixely šesté řady bude pohánět čipset Tensor, se ví již nějakou dobu. O čipu jako takovém jsme ale dosud téměř nic nevěděli. Až nyní populární benchmark Geekbench 5 zveřejnil některé jeho detaily. Podle jeho záznamu čipset disponuje dvěma „velkými“ procesorovými jádry běžícími na frekvenci 2,8 GHz, dvěma dalšími tikajícími na 2,25 GHz a čtyřmi energeticky úspornými jádry s taktem 1,8 GHz.

Je vysoce nepravděpodobné, že by se na jeden čip vešly dvě („velká“) jádra Cortex-X1, takže Tensor se bude zřejmě skládat ze dvou párů jader Cortex-A78 a čtyř jader Cortex-A55. Součástí čipu je GPU Mali-G78 (stejné používá i aktuální vlajkový čipset Samsungu Exynos 2100).

Benchmark kromě toho potvrdil, že Pixel 6 Pro bude disponovat 12 GB operační paměti a softwarově bude postaven na Androidu 12.

Pokud jde o skóre, telefon v testu jednoho jádra získal 414 a ve vícejádrovém 2074 bodů. V prvním případě je tak výkonem srovnatelný se smartphony jako Xiaomi Black Shark s čipem Snapdragon 845, ve druhém například s telefonem Samsung Galaxy Note 10 5G s čipem Exynos 9825. Podle všeho tedy telefon nebude žádným „trhačem asfaltu“, nicméně je třeba mít na paměti, že jde pravděpodobně o předprodukční vzorek a jeho výkon může být ve „finále“ vyšší.

Pixel 6 a Pixel 6 Pro budou velmi pravděpodobně uvedeny na scénu v říjnu.

Dnes nejčtenější

.