Zavřít reklamu

Chystané telefony Googlu Pixel 6 a Pixel 6 Pro jsme zatím viděli pouze na renderech, ale nyní se objevily na prvních fotografiích – přesněji řečeno je vyfotografovali uživatelé sociální sítě Reddit, a to přímo u zdroje – ve výloze newyorského obchodu amerického technologického giganta.

Snímky ukazující zadní stranu telefonů potvrzují, co jsme viděli dříve na renderech, tedy to, že fotomodul bude mít tvar horizontálního pruhu táhnoucího se od jedné strany ke druhé. Kolik je v modulu senzorů, nelze z ani jedné fotografie určit (podle neoficiálních informací však bude mít základní model dvojitý a model Pro trojitý fotoaparát). Pixel 6 by měl do vínku dostat AMOLED displej s úhlopříčkou 6,4 palců a obnovovací frekvencí 90 Hz, 8 GB operační paměti, 128 nebo 256 GB vnitřní paměti, 50MPx hlavní fotoaparát, 8MPx přední kamerku, baterii s kapacitou 4614 mAh a Android 12.

Pixel 6 Pro bude údajně disponovat POLED displejem s velikostí 6,71 palců a obnovovací frekvencí 120 Hz, 12 GB operační paměti, 128–512 GB vnitřní paměti, stejným rozlišením hlavního fotoaparátu jako sourozenec, 12MPx přední kamerkou, baterií s kapacitou 5000 mAh a 33W rychlým nabíjením a též Androidem 12. Jisté je, že oba telefony bude pohánět první vlastní čipset Googlu s názvem Tensor (podle „zákulisních“ zpráv však půjde ve skutečnosti jen o přejmenovaný nevydaný čip Samsungu Exynos 9855).

Pixel 6 a Pixel 6 Pro budou podle všeho uvedeny na scénu v říjnu, přičemž do prodeje by se měly dostat koncem měsíce.

Dnes nejčtenější

.