Zavřít reklamu

Huawei před měsícem v Číně představil nové telefony vyšší střední třídy Huawei nova 9 a nova 9 Pro. Nyní první zmíněný míří na globální trhy včetně Evropy, kde se bude prodávat za 499 eur.

Huawei nova 9 dostal do vínku zakřivený OLED displej s úhlopříčkou 6,57 palců, rozlišením FHD+, 120Hz obnovovací frekvencí a tenkými rámečky. Pohání jej čipset Snapdragon 778G, který doplňuje 8 GB operační paměti a 128 či 256 GB interní paměti.

Fotoaparát je čtverný s rozlišením 50, 8, 2 a 2 MPx, přičemž druhý disponuje ultraširokoúhlým objektivem, třetí slouží jako snímač hloubky ostrosti a čtvrtý plní roli makroobjektivu. Přední kamerka má rozlišení 32 MPx. Součástí výbavy je poddisplejová čtečka otisků prstů a NFC.

Baterie má kapacitu 4300 mAh a podporuje rychlé nabíjení s výkonem 66 W. Operačním systémem je Android 11 (kvůli přetrvávajícím sankcím americké vlády proti Huawei stále bez služeb Googlu) s nadstavbou EMU 12.

Telefon bude dostupný ve dvou barvách – černé a modré a bude stát 499 eur (zhruba 12 800 korun). Prodávat se bude i na českém trhu. Otázkou je, jak bude za takto poměrně vysoko nastavenou cenu konkurenceschopný. V této cenové hladině se nabízejí i mnohem vybavenější smartphony, kterým navíc nechybí podpora 5G sítí a služeb Googlu. Zejména absence služeb Googlu je na globálním trhu velkým hendikepem.

Dnes nejčtenější

.