Zavřít reklamu

Výchozí aplikace pro posílání SMS/RCS zpráv na Androidu Zprávy zřejmě dostane novou funkci, která uživatelům umožní posílat videa prostřednictvím aplikace Fotky Googlu v případech, kdy protokol RCS není dostupný. Rozborkou kódu betaverze aplikace Zprávy ve verzi 10.4 to zjistil web 9to5Google.

Zkoumání kódu betaverze Zpráv (Google Messages) 10.4 odhalilo nové nastavení preferencí nazvané Google Photos: Share sharper clarity video in text (SMS/MMS). Webu 9to5Google se podařilo funkci zpřístupnit v nabídce nastavení aplikace.

Fungovat by „to“ mohlo tak, že příjemci obdrží odkaz na Fotky Google, aby mohli zhlédnout video poslané odesílatelem. Další možností je to, že příjemce, který dostane odkaz na Fotky Google, bude moci sledovat vysoce kvalitní video přímo z okna chatu. Lze si představit, že uživatelé zařízení s iOS budou muset odkaz otevřít v internetovém prohlížeči.

Cloudové sdílení souborů není ničím novým. Například Samsung nabízí funkci s názvem Link Sharing, která umožňuje nahrávat fotografie a videa na jeho server, kde si je příjemci mohou v limitovaném čase stáhnout prostřednictvím odkazu, který jim přístupní jakýkoli prohlížeč.

Dnes nejčtenější

.