Zavřít reklamu

Zdá se, že příští vlajkový čipset Qualcommu, který se bude podle všeho jmenovat Snapdragon 8 Gen1, nabídne opravdu brutální výkon. Alespoň o tom svědčí jeho skóre v populárním benchmarku AnTuTu, v němž získal přes milion bodů.

Snapdragon 8 Gen1 konkrétně v AnTuTu získal 1 035 020 bodů, čímž zhruba o 28 tisíc bodů překonal před pár dny představený nový vlajkový čipset MediaTeku Dimensity 9000. Pro srovnání – zařízení s aktuálně nejvýkonnějším čipsetem Qualcommu Snapdragon 888(+) v populárním benchmarku dosahují běžně mezi 700–800 tisíci bodů (nejrychlejší z nich – Red Magic 6 – pak necelých 860 tisíc bodů).

Jako první by měl Snapdragon 8 Gen1 pohánět smartphony Xiaomi 12 a Moto Edge 30 Ultra, které budou podle všeho uvedeny na scénu do konce letošního roku, a spekuluje se také o telefonu OnePlus 10 Pro a blíže nespecifikovaném smartphonu značky iQOO (podznačky společnosti Vivo). Ty však podle některých úniků představení do konce roku již nestihnou.

Příští vlajkový čip Qualcommu bude představen již v úterý v rámci tradiční akce Snapdragon Summit. Vzhledem k tomu, že akce potrvá až do čtvrtka, je pravděpodobné, že Snapdragon 8 Gen1 nebude jedinou novinkou (není vyloučeno, že se dočkáme i nového čipu pro notebooky).

Dnes nejčtenější

.