Zavřít reklamu

Xiaomi zveřejnilo finanční zprávu za 3. čtvrtletí letošního roku a odhalilo v ní některá velmi působivá čísla. Čistý zisk se meziročně zvýšil o více než 25 % a MIUI má nyní na celém světě přes půl miliardy měsíčně aktivních uživatelů.

Celkové tržby Xiaomi za předposlední kvartál letošního roku činily 78,1 miliardy jüanů (zhruba 278 mld. korun), což je meziročně o 8,2 % více. Čistý zisk poté dosáhl 5,2 miliardy jüanů (přibližně 18,5 mld. korun), což je meziroční nárůst o 25,4 %. Na tržbách se z 61 procent podílely smartphony.

Počet měsíčně aktivních uživatelů mobilního operačního systému (nebo chcete-li nadstavby Androidu) MIUI je momentálně více než 500 milionů, což je zhruba o 26,5 % více než loni na konci září.

Xiaomi v předmětném období navzdory přetrvávající globální čipové krizi vyexpedovalo na globální trh 43,9 milionu smartphonů, což představuje meziroční nárůst o 4,4 %. Na 11 trzích byl čínský technologický gigant největším smartphonovým výrobcem a na dalších 59 trzích se vešel do první pětky. Jeho aktuální globální tržní podíl je 13,5 %, což jej řadí na třetí místo (za Samsung a Apple).

Xiaomi se také pochlubilo, že k jeho IoT platformě je nyní připojeno již 400 milionů zařízení, přičemž do tohoto čísla nejsou započítány smartphony, tablety a notebooky.

Dnes nejčtenější

.