Zavřít reklamu

Do éteru pronikly koncepční rendery zadní strany smartphonu Xiaomi 12 Ultra, nejvyššího modelu příští vlajkové řady Xiaomi. Ukazují doslova obrovský fotografický modul se čtyřmi čočkami. Obrázky zveřejnil nizozemský web LetsGoDigital.

Hlavní fotoaparát sídlí uprostřed modulu, vlevo od něj se nachází ultraširokoúhlý fotoaparát, vespodu pak můžeme vidět periskopický teleobjektiv. Kromě těchto senzorů je tu ještě jedna čočka, která si našla místo nad hlavním fotoaparátem a která by mohla plnit roli senzoru ToF nebo 2x–3x standardního teleobjektivu. Design fotomodulu by se tedy měl zcela lišit od modulu Xiaomi 11 Ultra, který měl tvar obřího ležatého obdélníku, jehož součástí byl druhý displej.

Podle některých úniků by mohl být hlavní fotoaparát Xiaomi 12 Ultra postaven na novém snímači Samsungu ISOCELL HP1 s rozlišením 200 MPx (ten se zatím v žádném telefonu neobjevil), jiné se zmiňují o též novém snímači korejského obra ISOCELL GN5 s rozlišením 50 MPx. Telefon by kromě toho měl dostat do vínku nejnovější vlajkový čip Qualcommu Snapdragon 8 Gen 1, AMOLED displej s úhlopříčkou 6,8 palců, rozlišením QHD+ a 120Hz obnovovací frekvencí nebo baterii s kapacitou 5000 mAh a podporou ultrarychlého nabíjení s výkonem 120 W.

Řada Xiaomi 12, která by se měla skládat z modelů Xiaomi 12, Xiaomi 12X, Xiaomi 12 Pro a Xiaomi 12 Ultra, bude podle posledních neoficiálních zpráv představena 28. prosince (podle některých „zákulisních“ informací bude nejvyšší model uveden na scénu samostatně v příštím roce).

Dnes nejčtenější

.