Zavřít reklamu

O tom, že „znovuzrozený“ Honor pracuje na ohebném telefonu, se v „kuloárech“ hovoří již téměř rok. Dosud jsme se o něm dozvěděli jen minimum informací – údajně bude mít 8palcový hlavní a 6,5palcový sekundární displej a skládat se dovnitř. Nyní do éteru pronikl jeho první render a prakticky všechny klíčové specifikace.

Z renderu, který na Twitteru zveřejnil leaker Teme, vyplývá, že sekundární displej Honor Magic Foldu (jde o neoficiální název) se bude – podobně jako v případě posledních dvou modelů Samsungu Galaxy Z Fold – táhnout po celé délce zad levého panelu (při úplném otevření, kdy se zobrazí displej velikosti tabletu). Na zádech levého panelu je také vidět elipsovitý fotomodul se dvěma velkýma „očima“, kdy v horním se nacházejí dva senzory a v dolním jeden.

Leaker potvrdil, že hlavní displej zařízení bude mít velikost 8 palců, a doplnil, že jeho rozlišení bude 2200 x 2480 px. Telefon má pohánět blíže nespecifikovaný osmijádrový čipset s jedním procesorovým jádrem Cortex-A77 s taktem 3,13 GHz, třemi jádry Cortex-A77 běžícími na frekvencí 2,54 GHz a čtyřmi jádry Cortex-A55 s taktem 2,05 GHz, který prý doplní 8 GB operační a 256 GB vnitřní paměti. Magic Fold se má také chlubit 108MPx hlavním fotoaparátem, kterému prý bude sekundovat ultraširoký objektiv a teleobjektiv. Přední kamerka má mít rozlišení 16 MPx. Zařízení má disponovat baterií s kapacitou 4500 mAh a softwarově běžet na Androidu 11. A konečně, telefonu nemá chybět podpora 5G sítí.

Magic Fold by měl být uveden na scénu v prvním kvartálu příštího roku.

Dnes nejčtenější

.