Zavřít reklamu

Do éteru pronikly detailní CAD rendery příští vlajkové lodi Xiaomi – Xiaomi 12. Potvrzují to, co ukazoval první render, tedy zakřivený displej s kruhovým průstřelem a obří hlavní fotoaparát.

Podle CAD renderů, které pustil do oběhu web zoutons.com, bude mít Xiaomi 12 po stranách zakřivený displej s nahoře uprostřed umístěným kruhovým průstřelem a velmi tenkými rámečky a vystouplý obdélníkový fotomodul, jemuž dominuje obří hlavní fotoaparát s rozlišením 50 MPx, který doplňují dva menší senzory a dvojitý LED blesk. Podle informací webu bude telefon disponovat úhlopříčkou 6,2 palců (předchozí spekulace hovořily o 6,8 palcích; podle všeho se však tato velikost týká modelu Ultra) a měřit 152,7 x 70 x 8,6 mm (s fotomodulem 11,5 mm).

Xiaomi 12 podle dostupných úniků dostane do vínku LTPO displej s rozlišením FHD+ a 120Hz variabilní obnovovací frekvencí, čipset Snapdragon 8 Gen 1, 8 GB operační paměti, poddisplejovou čtečku otisků prstů a baterii s kapacitou 4500 nebo 5000 mAh a podporou rychlého nabíjení s výkonem 67 W.

Řada Xiaomi 12, která se bude podle všeho kromě základního modelu skládat z modelů X, Pro a Ultra, by měla být uvedena na scénu ještě letos, konkrétně 28. prosince (podle některých neoficiálních zpráv se uvedení nebude týkat nejvyššího modelu, který prý bude představen na samostatné akci někdy příští rok).

Dnes nejčtenější

.