Zavřít reklamu

Smartphone Galaxy A53 5G, tedy chystaný nástupce velmi úspěšného loňského modelu střední třídy Galaxy A52 (5G), získal čínskou certifikaci 3C. Ta odhalila, že bude dodáván s nabíječkou s výkonem 15 W.

Galaxy A53 5G by tedy měl mít v balení stejně výkonnou nabíječku jako jeho předchůdce. Nutno podotknout, že ten podporoval samostatně prodávanou nabíječku s výkonem 25 W. Jestli 25W nabíjecí adaptér bude podporovat i jeho nástupce, není z certifikace jasné, lze to však očekávat. Samsung je každopádně v této oblasti oproti (zejména čínské) konkurenci pozadu – dnešní smartphony střední třídy nezřídka nabízejí i několikanásobně rychlejší nabíjení. Horší nicméně je, že jihokorejský smartphonový gigant se nízkého nabíjecího výkonu drží i u špičkových modelů – aktuální vlajková řada Galaxy S21 „umí“ jen 25 W.

Podle dostupných úniků dostane Galaxy A53 5G do vínku Super AMOLED displej s úhlopříčkou 6,5 palců, rozlišením FHD+ a 120Hz obnovovací frekvencí, čipset Exynos 1200, čtverný fotoaparát s 64MPx hlavním snímačem, poddisplejovou čtečku otisků prstů, stereo reproduktory, stupeň krytí IP68 a baterii s kapacitou 5000 mAh. Vzhledem k získání výše uvedené certifikace by telefon mohl být odhalen již poměrně brzy, pravděpodobně v březnu.

Témata:

Dnes nejčtenější

.