Zavřít reklamu

Uživatelé systému Android, kteří potřebují nějakou aplikaci pro psaní poznámek, se nepochybně setkali s titulem Google Keep. S více než miliardou instalací jí konkuruje pouze aplikace Samsung Notes, která je na trhu od roku 2013 a získala si pověst jednoduché, ale efektivní aplikace. V několika posledních měsících se však s aplikací Keep děje něco vysloveně špatného. 

Jde konkrétně o způsob, jakým ta zpracovává číslované seznamy a seznamy s odrážkami. Problém byl poprvé nahlášen na fóru společnosti Google už koncem listopadu. Když totiž uživatel přidával nové položky do automaticky číslovaného seznamu nebo dokonce procházel samotnou poznámkou, aplikace ke každé položce seznamu připojovala další kopie tohoto čísla. Množství uživatelů se pak přihlásilo s podobnými a stupňujícími se problémy, včetně některých, kteří zmiňovali úplnou ztrátu poznámky.

Google

Zajímavé je však především to, že to vypadá, že se tato chyba objevuje pouze na zařízeních Samsung, která byla aktualizována na Android 12 – konkrétní uživatelé zatím hlásí, že jsou postižena zařízení Galaxy S21+, S21 Ultra, S21, S20, S10 a Note20 Ultra. Naštěstí se zdá, že problém není více rozšířený, ale také se zdá, že v tuto chvíli neexistuje žádný způsob, jak jej odstranit. Moderátor na fóru oznámil, že Google problém zkoumá, takže doufejme, že se brzy dočkáme řešení.

Témata:

Dnes nejčtenější

.