Zavřít reklamu

Loni se v éteru objevily zvěsti o smartphonu s názvem Vivo NEX 5, podle kterých měl disponovat poddisplejovým fotoaparátem jako koncept telefonu APEX 2020, a který měl být uveden na scénu v první polovině roku 2021. To se očividně nestalo, nyní se však ohledně něj začaly rojit spekulace nové. A slibují též velké věci.

Podle čím dál známějšího čínského leakera s přezdívkou Digital Chat Station se bude Vivo NEX 5 pyšnit displejem s obří úhlopříčkou 7 palců (dřívější úniky hovořily o velikosti 6,78 palců) a zejména periskopovým objektivem podporujícím až pětinásobné přiblížení. Leaker na tomto místě poznamenává, že současné vlajkové lodě s čipsetem Snapdragon 8 Gen 1 mají relativně krátké teleobjektivy, a to s přiblížením od 2,2x do 3,3x, pokud je tedy mají vůbec. Doplňme ještě, že podle loňských úniků na optice fotoaparátu s aktuálně čtvrtým největším výrobcem smartphonů na světě spolupracuje společnost Zeiss.

Leaker kromě toho uvedl, že telefon podstoupil testování odolnosti proti vodě, není však jasné, jestli dostane oficiální certifikaci. Smartphone by také měl podporovat bezdrátové nabíjení s výkonem 50 W (loňské leaky se zmiňovaly o 40 W). Výše uvedené specifikace sice znějí více než dobře, avšak vzhledem k tomu, že Vivo existenci telefonu zatím nepotvrdilo, není stále jisté, že se jej vůbec dočkáme.

Dnes nejčtenější

.