Zavřít reklamu

Moderní technologie se raketovým tempem posouvají kupředu, kvůli čemuž se prakticky každoročně zvyšují nároky na technické vybavení. Firmy a podnikatelé to z tohoto důvodu nemají zrovna nejjednodušší, jelikož musí držet s dobou a mít k dispozici dostačující hardware, bez kterého se zkrátka neobejdou. Na druhou stranu se ale nákupem vybavení extrémně zatěžuje jejich cashflow. Právě to pak může bránit v rozvoji firmy, jelikož chybí peníze, které by se dalo investovat úplně jinam. Jako jedno z řešení se jeví dlouhodobý pronájem hardwaru. Každému ale tento způsob nemusí vyhovovat.

Rentalit2

Může šetřit nervy i peníze

Pronájem hardwaru dokáže firmám a podnikatelům znatelně ulehčit práci. Tímto způsobem si totiž zajistí, že bude mít vždy k dispozici aktuální zařízení jako notebooky, počítače, telefony, tablety a další. Zároveň když zohledníme životní cyklus dnešních technologií, které se musí už co dva až tři roky obměňovat, vyjde nám pronájem i jako ekonomicky výhodnější varianta. Opadají tak i veškeré problémy a povinnosti spojené s vlastněním – pronajaté zařízení totiž ihned obdržíte a po určité době jen vyměníte za novější model, aniž byste museli ztrácet čas s řešením, co se starým hardwarem vlastně uděláte.

Ještě dnes je ale častější, že lidé raději daný hardware přímo vlastní. To je ostatně pochopitelné třeba u samostatných podnikatelů, kteří si vystačí kupříkladu s jedním dostatečně výkonným laptopem na práci i zábavu. Zase na druhou stranu si mohou formou pronájmu pořídit pracovní tablet, případně se zbavit otravných starostí. U firem je však situace diametrálně odlišná. Jak už bylo naznačeno výše, nákupem vhodných počítačů například pro celé oddělení se extrémně zatěžuje cashflow celé společnosti, kvůli čemuž se tento přístup v drtivé většině případů nevyplatí. Pronájem hardwaru představuje nesmírně jednoduchý způsob, jak flexibilně obměňovat hardware a doslova držet krok s dobou.

1520_794_Samsung Galaxy S21 Ultra

Jak na pronájem hardwaru

Na našem trhu se na pronájem hardwaru specializuje firma Rentalit. Ta nabízí již zmiňované flexibilní řešení pro firmy i jednotlivce, kteří se tak nemusí zatěžovat nákupem zařízení či jejich financováním. Celý proces navíc funguje nesmírně jednoduše a umožní vám v okamžiku přejít na tento způsob. Jednoduše si jen z e-shopu vyberete produkty, o jejíchž pronájem máte zájem a následně si je už jen necháte doručit domů či do kanceláře. V ceně je také zahrnuto pojištění proti poškození a krádeži, záruční opravy a servis nebo poskytnutí náhradního zařízení.

Potěšit dokáže i důraz na ekologii. Rentalit totiž dokáže starý hardware zrepasovat a vrátit do oběhu, kde může ještě někomu posloužit, anebo jej přímo ekologicky zlikvidovat. Aniž byste nad touto otázkou museli jakkoliv ztrácet čas.

Služby Rentalit naleznete zde

Dnes nejčtenější

.