Zavřít reklamu

Hodinky společnosti Garmin jsou velice oblíbené i přes to, že co se měření zdraví týče, v různých ohledech zaostávají za svou konkurencí. Umí vám sice poskytnou veškeré sportovní metriky, ale třeba EKG dosud neuměly. To se nyní nicméně mění s tím, že se velmi brzy očekává i příchod upozornění na fibrilaci síní.

Společnost hodlá už 24. ledna vydat aktualizaci na model hodinek Garmin Venu 2 Plus, které dostanou aplikaci měření EKG. Po aktivaci funkce pak stačí po 30 s držet jejich kovový rámeček a následně si odeslat zprávu o výsledku do aplikace Connect v propojením smartphonu. Aplikace bude umět naměřené výsledky i exportovat a odeslat lékaři.

Háček to má jen jeden, a to, že možnost měřit EKG bude z počátku dostupná jen v USA. Nicméně Garmin uvedl, že hodlá funkci rozšiřovat nejen na další modely svých hodinek, ale také do dalších regionů. Je však logické, že funkci dostanou jen ty modely, které obsahují nějaké kovové prvky, takže třeba model Forerunner 255 se jí nedočká. S EKG jde ruku v ruce i měření fibrilace síní. U té společnost čeká jen na to, až mu ji schválí patřičné úřady.

Garmin neuvedl, do kterých jeho hodinek se novinky podívají, ani časový harmonogram kdy tak hodlá udělat. Je to pro něho ale důležitý krok, pokud chce držet tempo se svou konkurencí v podobně nejprodávanějších chytrých hodinek Apple Watch a druhých v řadě Samsung Galaxy Watch. Je navíc velice pravděpodobné, že nově představené modely hodinek vyšších tříd budou tuto možnost podporovat již v základu.

Dnes nejčtenější

.