Zavřít reklamu

Společnost Nothing je sympatická nejen svou cenovou politikou, ale i originálním transparentním designem. Loni vydala svůj první smartphone Phone (1) a bylo samozřejmě jen otázkou času, kdy připraví nástupce. Toho bychom se měli dočkat už letos. 

Pro nás bylo poměrně s podivem, že se telefon distribuuje i do tuzemska. S ohledem na čínské značky jsme totiž zvyklí, že se k nám nedostanou. Nothing je ale anglická značka, a právě svůj první mobilní telefon cílila především na evropský trh, USA třeba ostrouhalo úplně. Jenže zakladatelé nyní přehodnocují svou strategii. „Rozhodli jsme se, že USA bude naší prioritou č. 1,“ řekl generální ředitel Carl Pei. Phone (1) přitom neobsahuje patřičný hardware pro podporu pásem používaných americkými operátory.

Nástupce, který tento neduh řeší, by měl přijít na konci letošního roku. Samozřejmě ponese označení Phone (2) a bude dostupný i na americkém trhu. Pei uvedl, že důvod, proč jejich zatím jediný telefon není v USA dostupný, je ten, že tomu společnosti bránily finanční prostředky. Američtí operátoři požadují, aby telefony prošly certifikačním procesem, a zároveň nařizují určité funkce softwaru, které musí být jeho součástí.

Nový model nemá být ani tak cenově dostupný, jako jeho předchůdce, ale má být o něco prémiovější, takže logicky i dražší. Pei říká, že na začátku bylo v mobilním týmu pouze 5 inženýrů, takže práce na Nothing OS musela být dokonce outsourcována. Nyní se však tým rozšířil a nyní na softwaru pracuje až 100 lidí. Společnost se ostatně od svého založení celkově rozrostla. V roce 2021 měla 200 zaměstnanců a dnes už jich je na 400. Její příjmy také výrazně vzrostly, z 24 milionů dolarů v prvním roce fungování na 200 milionů dolarů v roce 2022. Nyní má tedy společnost potřebné zdroje, aby expandovala a přinášela nové produkty ve vyšších cenových segmentech. 

Dnes nejčtenější

.