Zavřít reklamu

Na akci Cloud 11 představila společnost OnePlus vlajkový tablet se systémem Android, který bude chtít zatopit převážně dominujícím Samsungům. Je pravda, že podle papírových specifikací na to rozhodně bude mít předpoklady. 

Co Google vydal Android 12L, který je plně optimalizovaný pro větší displeje, tedy skládací zařízení i tablety, vzrostl zejména u druhého řečeného zájem o tento segment. OnePlus Pad má známé gravírování „Star Orbit“ a design vyvedený v zelené barvě. Společnost si dala záležet na optimalizaci zařízení pro produktivitu i zábavu, proto je přítomen čipset MediaTek Dimensity 9000 a displej s poměrem stran 7:5.

Co se týče velikosti a designu obrazovky, jedná se o 11,6“ úhlopříčku s frekvencí 144Hz, která má být maximálně optimalizovaná pro čtení, a která nabízí více vertikálního prostoru než obvyklé tablety. OnePlus Pad také obsahuje technologie Dolby Vision HDR a zvuk Dolby Atmos nabízející ten nejlepší možný zážitek ze sledování filmů a hraní her.

OnePlus Pad

Co se týče periferií, OnePlus Pad nabízí i plnohodnotnou klávesnici s touchpadem, která se k tabletu připojuje magneticky, nechybí ani stylus OnePlus Stylo. Ve spojení s až 12GB operační pamětí a vylepšenou technologií RAM-Vita z telefonů OnePlus, může mít v případě potřeby zařízení bezpečně otevřené desítky aplikací na pozadí, aniž by to mělo vliv na jeho chod výkon.

Měsíc v pohotovostním režimu 

K tomu je zde masivní baterie s kapacitou 9 510 mAh, která vám zajistí celodenní provoz včetně až 14,5 hodiny sledování videa. Díky 67W nabíjení SUPERVOOC můžete tablet plně nabít už za 80 minut. Protože OnePlus ví, že tablety nepoužíváte pravidelně každý den, optimalizovala společnost výdrž až na 1 měsíc v pohotovostním režimu, což znamená, že bude tablet připraven vždy, kdy jej budete skutečně potřebovat.

Společnost zatím nesdělila, kolik bude OnePlus Pad stát, ale potvrdila, že předobjednávky tabletu budou zahájeny v dubnu, a to i v Evropě. Dá se předpokládat, že do té doby budeme ještě postupně informováni o tom, co potenciální král tabletů letošního roku ještě bude dále umět. Chybí nám třeba ještě informace o fotoaparátech. Samsung letos své nové špičkové tablety pravděpodobně neuvede, a proto se bude OnePlus porovnávat s jeho loňskými Galaxy Tab S8. 

Dnes nejčtenější

.