Zavřít reklamu

Na světlo světa se pomalu ale jistě začínají dostávat další a další zajímavé detaily, týkající se toho, co nabídne operační systém Android 14. Podle nejnovějších zpráv by měl Android 14 výrazně vylepšit a zefektivnit práci s tablety a dalšími zařízeními s rozměrnějšími displeji. V kódu Androidu 14 se objevily důkazy o počínajících úpravách pro lepší podporu fyzických klávesnic a nových gest pro touchpady.

Výrobci tabletů se systémem Android již několik let nabízejí příslušenství s klávesnicí, které lze často připojit přímo k zařízení, což usnadňuje používání tabletu jako notebooku. Vzhledem k nedávným snahám společnosti Google o vylepšení systému Android pro tablety, skládací zařízení a další zařízení by nemělo být překvapením, že sekce nastavení v operačním systému Android 14 obsahuje přepracovanou nabídku pro nastavení klávesnice.

Nová nabídka není ve výchozím nastavení k dispozici (a není zaručeno, že bude okamžitě spuštěna spolu s vydáním Androidu 14 na podzim), ale redaktorům serveru 9to5Google se ji podařilo aktivovat – její podobu si můžete prohlédnout ve fotogalerii výše. V menu najdete možnost zapnutí/vypnutí klávesnice na displeji po připojení fyzické klávesnice, novinkou je možnost přemapování běžných kláves, jako je Caps Lock, Ctrl nebo Alt. Uživatele systému Android, kteří přicházejí ze systému ChromeOS, může možnost přemapování klávesy Caps Lock obzvláště potěšit, protože Chromebooky mají obvykle klávesu Meta (nebo Search) umístěnou na místě, kde se nachází klávesa Caps Lock. Systém Android 14 také prokazatelně zavádí podporu gest na touchpadu, a stejně jako většina dalších platforem i Android umožní přepínat směr posouvání, ladit rychlost pohybu kurzoru a povolit/zakázat klepnutí na tlačítko.

Dnes nejčtenější

.