Zavřít reklamu

Tvůrci mobilních verzí populárních webových prohlížečů se snaží svůj software vylepšovat za pomoci nejrůznějších šikovných drobností, které mají za úkol zvýšit uživatelskou přívětivost a zefektivnit prohlížení internetu na smartphonech či tabletech. Mezi tyto drobné, ale důležité funkce patří například také režim obraz v obraze (Picture in Picture, PiP).

Mnoho uživatelů často při prohlížení webových stránek zároveň sleduje videa nebo streamy na webech, jako je YouTube, Twitch a další. Právě k tomuto účelu lze v některých případech skvěle využít zmíněný režim obrazu v obraze, jehož podporu samozřejmě nabízí také Google Chrome pro Android. Společnost Google se nyní rozhodla, že tento režim v dohledné době obohatí o další možnosti a funkce.

Google Chrome Picture in Picture vylepseni

Google podle dostupných zpráv v současné chvíli experimentuje s novou funkcí PiP, která umožní prohlížeči Chrome otevřít jakýkoli webový obsah v okně vždy nahoře. Nové funkce, která je zatím v režimu testování, si všimli redaktoři serveru 9to5Google, a to v nejnovější beta verzi Chromu. Google v současné době již shromažďuje od beta testerů zpětnou vazbu ke zmíněné novince. Tvůrci aplikací, podporujících režim obraz v obraze, získají v tomto směru spoustu nových možností, jako je třeba umístění vlastních ikonek pro ovládání přehrávání. Programy pro videokonference by mohly využívat toto rozšířené rozhraní PiP třeba tak, že by uživatelům umožnily posílat textové odpovědi během hovoru, ztlumit jiného uživatele nebo zvednout ruku, aniž by se museli vracet do původního okna. Google předpokládá, že zkušební provoz bude probíhat až do vydání Chrome 115, které je naplánováno na 8. září.

Dnes nejčtenější

.