Zavřít reklamu

Grafická nadstavba One UI, určená majitelům smartphonů z dílny společnosti Samsung, se mezi uživateli obecně těší velké oblibě. Zpříjemňuje a zefektivňuje používání smartphonu, a dodává uživatelskému rozhraní příjemnější vzhled. Nyní se ale ukazuje, že některé modely smartphonů od Samsungu s grafickou nadstavbou One UI verze 5.1 trpí nepříjemnou chybou.

Rychlost, s jakou společnost Samsung vydala uživatelské rozhraní One UI 5.1, bezesporu udělala na řadu uživatelů udělala velký dojem. Aktualizace se začala šířit minulý týden a z plánu vydání One UI 5.1 společnosti Samsung vyplývá, že bude dokončena již počátkem příštího měsíce. Při tak rychlém vydání aktualizace je poměrně běžné, že se uživatelé mohou setkat s některými většími či menšími chybami. Zdá se, že k tomu dochází i v případě aktualizace grafické nadstavby One UI 5.1, a to zejména u těch uživatelů, kteří vlastní smartphony řady Galaxy S22. One UI 5.1 u těchto telefonů snižuje výdrž baterie.

Na oficiálních fórech společnosti Samsung a v dalších komunitách, jako je například Reddit, se objevilo několik zpráv o výrazném poklesu výdrže baterie po aktualizaci zmíněných modelů Samsungů Galaxy na One UI 5.1. Není zcela jasné, co způsobuje vybíjení baterie v těchto zařízeních. Není pochyb o tom, že na vině je právě One UI 5.1, protože před aktualizací byla zařízení v pořádku. Jeden z uživatelů Redditu poukázal na to, že spotřeba baterie u klávesnice Samsung po vydání One UI 5.1 prudce vzrostla. Někteří uživatelé hlásí také nadměrné zahřívání svých zařízení. Společnost Samsung se v době psaní tohoto článku k problému nijak nevyjádřila, je ale pravděpodobné, že jej opraví s příští aktualizací.

Dnes nejčtenější

.