Zavřít reklamu

Trhu s ohebnými zařízeními jasně vládne Samsung, a to v obou nejrozšířenějších variantách konstrukce. Google ale již dlouhou dobu připravuje svůj Pixel Fold, který by mohl na popularitě jihokorejského výrobce něco ubrat. Navíc bude mít ideální poměry stran displejů i větší baterii. 

Vypadá to, že se Google konečně blíží k vydání svého prvního ohebného zařízení v podobě smartphonu Pixel Fold, kdy bychom se mohli bližšího pohledu dočkat už v květnu na Google I/O a na podzim by mohl jít do prodeje. Co na tom, že v létě Samsung představí Galaxy Z Fold5. Hodně bude záležet na tom, jestli bude Samsung zase jen decentně vylepšovat, a jak se Googlu povede optimalizace. Čile se totiž spekuluje, že Pixel Fold bude celkově širší, což bude sice lepší pro zobrazování obsahu, ale horší pro ergonomii.

Hlavní výhodou širokého vnějšího displeje je samozřejmě to, že to má vliv na velikost vnitřního displeje, který aplikacím snadno umožňuje používat uživatelské rozhraní optimalizované pro velkou obrazovku v obdélníku na šířku namísto téměř čtvercového displeje, jako je tomu u Samsungu. Dosavadní práce Googlu na optimalizaci pro velké obrazovky je určena především pro tablety, což se přirozeně promítá i do očekávaného poměru stran Pixel Foldu. Při multitaskingu se na něj také pohodlně vejdou dvě aplikace vedle sebe a větší rozměry zajistí, že tabletové rozhraní nebude působit stísněně, jak je to poměrně běžné u modelu Find N2 od společnosti Oppo.

Server 9to5Google pak zjistil, že Pixel Fold je těžší než Z Fold4 s hmotností 263 g, přičemž třeba původní Surface Duo měl hmotnost 250 g a Oppo Find N 237 g. Ve skutečnosti jej lze považovat za malý tablet, co se alespoň týče hmotnosti. Jistý vliv na to má ale mít i větší baterie. Ta je u Z Foldu4 4 400mAh, zatímco u Oppo Find N2 4 520mAh. Google má použít 5 000mAh. Baterie je u skládaček problém, protože jde o to, aby byla tato zařízení tenká, ale přitom jsou zde velké nároky na energii kvůli velkým displejům. Větší baterie a větší výdrž by tak mohla hrát Googlu do karet, i když samozřejmě záleží ještě na tom, jak úsporný bude použitý čip.

Dnes nejčtenější

.