Zavřít reklamu

Ve světě smartphonů je dnes již velmi těžké přijít s naprostou novinkou, kterou by ještě nikdy žádný výrobce neukázal. Některým firmám se ale i přesto daří občas přijít s charakteristickým prvkem, který ovšem logicky poté láká i konkurenci. Příkladem může být nedávno zveřejněný teaser na OnePlus 11, který si podle všeho vypůjčil jeden výrazný prvek od Nothing Phone (1).

Pro společnost OnePlus jsou poměrně charakteristické často pozoruhodně vypadající koncepty. Výjimkou není ani ten nejnovější, na kterém se mimo jiné ukazuje smartphone OnePlus 11. Zajímavé na něm je to, že jeho zadní panel je vyzdoben LED liniemi – podobně, jako je tomu u telefonu Nothing Phone (1). Společnost OnePlus zveřejnila před konáním letošního Světového mobilního kongresu novou sadu snímků, které ukazují koncepční design smartphonu OnePlus 11.

Smartphone ještě nebyl oficiálně vydán, firma již ale stanovila data uvedení na trh v USA a dalších regionech mimo Čínu. Na zmíněných záběrech si můžeme všimnout typické soustavy fotoaparátů OnePlus, na první pohled ale jednoznačně zaujme LED panel s diodami, seřazenými ve vertikálním až diagonálním vzoru, a směřujícími k fotoaparátu, kde vytváří tvar modrého světelného prstence. Společnost OnePlus označuje tento panel jako „Flowing Back“, a přirovnává modré LED diody k cévní soustavě.

Zadní panely s LED diodami již nejsou na trhu s chytrými telefony žádnou neznámou – telefon Nothing Phone (1) měl zadní stranu z čirého skla s LED diodami, které plnily několik užitečných funkcí. Ve srovnání s tím, co předvádí OnePlus, se design telefonu Nothing Phone (1) zdá být lepší, na tuto otázku ale budeme znát definitivní odpověď až poté, co se OnePlus 11 oficiálně představí na Světovém mobilním kongresu.

Dnes nejčtenější

.