Zavřít reklamu

Koncem tohoto týdne má společnost Xiaomi oznámit mezinárodní dostupnost modelů 13 a 13 Pro, které původně představila už v prosinci v Číně. Pořád zde ale chybí model Ultra, o kterém poslední dobou uniká stále více informací. Ta poslední ukazuje jeho kryt odhalující skutečně masivní výstup pro modul fotoaparátů. 

Xiaomi 12S Ultra byl představen v červenci loňského roku, takže jeho nástupce má na svůj debut ještě čas. Nyní se však na veřejnost dostalo několik snímků zachycujících pouzdro, které je údajně určeno pro chystaný model Xiaomi 13 Ultra. A ten výstup pro jeho fotoaparáty je skutečně obludný. Všichni sice chceme mít ve svém telefonu patřičně kvalitní fotosoustavu, je ale třeba brát ohledy i na užitnou hodnotu a účelný design, který jde v tomto případě u Xiaomi 13 Ultra úplně stranou.

Ani model 12S Ultra sice neměl výstup nijak minimalistický, ale co je moc, to je moc. Tento únik pouzdra navíc podporuje i údajnou skicu a již i údajný reálný snímek zařízení, kdy oba unikly už minulý týden v Číně. I když je design hodně stejný, proporce celého výstupu se mírně liší. Předpokládá se, že Xiaomi 13 Ultra bude uveden na trh v březnu nebo dubnu, tedy přinejmenším v Číně. Samozřejmě by měl cílit na kvalitu fotografie, což vzhledem k linii Ultra výrobce nijak nepřekvapí.

Podle jednoho z minulých úniků si 13 Ultra ponechá hlavní snímač svého předchůdce s úhlopříčkou 1 palec, ale přidá stabilizaci podobnou gimbalu – pravděpodobně proto je zde výstup tak masivní, protože potřebuje hodně prostoru. Všechny čtyři fotoaparáty na zadní straně budou mít automatické ostření a k dispozici bude také snímač dToF (direct Time-of-Flight).

Dnes nejčtenější

.