Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že společnost Samsung chystá vydání nové generace svého ohebného smartphonu Galaxy Z Fold. Model Samsung Galaxy Z Fold 5 bude mimo jiné opatřen jiným typem kloubu, který v tomto případě nese přezdívku „waterdrop“.

Právě zmíněný kloub ve tvaru vodní kapky by měl v nejbližších dnech podstoupit sérii důkladných testů, které mají za úkol prověřit spolehlivost této důležité komponenty. Testovací období bude trvat zhruba jeden měsíc, poté Samsung pravděpodobně zahájí výrobu potřebných součástí kloubu ve větším měřítku. Nová konstrukce kloubu pro Galaxy Z Fold 5 umožní dokonalé složení telefonu, aniž by mezi oběma polovinami telefonu zůstala mezera. Výroba tohoto kloubu je dražší, ale zdá se, že společnost Samsung si je nyní dostatečně jistá prodejem skládacích telefonů natolik, aby tento finančně nákladnější design přijala pro masovou výrobu.

Díky tomuto novému pantu má Galaxy Z Fold 5 mít údajně tloušťku 13 až 14 mm a méně znatelný záhyb na displeji. Rozměry jeho předchůdce, tedy smartphonu Galaxy Z Fold 4, činí 14,2 mm u okrajů a 15,8 mm u kloubu. Co se týče nadcházejícího testu, Samsung údajně přeloží Z Fold 5 200 000krát a doufá, že pant neztratí více než 15 % své původní pevnosti. Test 200 000 přeložení by měl trvat přibližně pět dní a Samsung pravděpodobně provede více testů v průběhu měsíce. Samsung Galaxy Z Fold 5 by měl být představen letos v srpnu nebo v září. Chystaný model může po vydání původního Galaxy Fold v roce 2019 představovat jeden z největších pokroků, které kdy Samsung v oblasti ohebných telefonů učinil.

Dnes nejčtenější

.