Zavřít reklamu

Jeden z menších konkurentů společnosti Samsung – firma Realme – si pro jeden ze svých smartphonů s operačním systémem Android vypůjčil jednu z funkcí, která si odehrála svou premiéru u loni představených iPhonů řady 14. Model Realme C55 bude již brzy disponovat funkcí Mini Capsule, která připomíná kopii Dynamic Island od Applu, ale která si rovněž vypůjčila jeden z prvků, typických pro smartphony od Samsungu.

Součástí Mini Capsule u modelu Realme C55 bude také funkce, připomínající Edge Lighting od Samsungu. Funkce Mini Capsule u smartphonu Realme C55 umožní ve výřezu v horní části displeje telefonu zobrazovat nejrůznější užitečné údaje, jako jsou například informace, související s rychlostí nabíjení, počtem ušlých kroků, vzdálenosti nebo třeba využití dat. Funkce Mini Capsule bude uživatelům zpřístupněna v dohledné době formou OTA aktualizace.

Smartphone Realme C55 je vybaven 6,72″ Full HD+ displejem se zaobleným výřezem pro selfie kameru v horní části. S příchodem Mini Capsule dojde k optickému rozšíření tohoto výřezu. Realme C55 dále nabízí 8GB RAM a 256GB úložiště s možností rozšíření, a je osazen čipsetem Helio G88. Firma si od zavedení funkce Mini Capsule slibuje především zvýšení popularity svých smartphonů a zlepšení prodejů. Leadery na trhu jsou i nadále společnosti Samsung a Apple, a není pravděpodobné, že by je Realme mohl sesadit.

Dnes nejčtenější

.