Zavřít reklamu

Sociální sítě jsou co chvíli zaplavovány množstvím fotografií, takže už jim často nevěnujeme příliš pozornosti. Když ale sdílí snímek šéf Huawei Richard Yu, je to přece jen něco jiného a zvlášť jedná-li se o fotografii z nového telefonu Huawei P60 Pro. Obrázek mrakodrapu v Šen-čenu s vysílací věží a Měsícem v pozadí byl zveřejněn na čínské sociální síti Weibo a je opatřen trefným textem: „Za dva dny je úplněk a náhodný záběr s naším novým telefonem, který bude brzy uveden na trh, je naprostý trhák!“ Na první pohled zaujme obdivuhodný dynamický rozsah fotoaparátu, který nemá problém s jasně osvětlenou věží a zároveň detaily Měsíce.

Huawei_P60_Pro_vez
Zdroj: Weibo.com

Snímek byl s největší pravděpodobností pořízen teleobjektivem, který disponuje 3,5 násobným zvětšením a 64 Mpx snímačem OmniVision OV64B. Očekávat lze i výbavu v podobě pro značku typického barevného filtru RYYB.

Další fotografická výzbroj by měla čítat dvojici 50 Mpx modulů, konkrétně Sony IMX888 v hlavním a IMX858 v ultraširokoúhlém aparátu. Prozatím nepotvrzený, avšak více než pravděpodobný je 6,6″ QHD+ displej s obnovovací frekvencí 120 Hz. Dále by nový Huawei měl nabídnout baterii o kapacitě 5 000 mAh se 100W nabíjením, stupeň krytí IP68 a systém HarmonyOS 3.0. Spekulace hovoří dokonce o satelitním komunikačním systému, který by ovšem byl dostupný pouze v Číně. Z důvodu sankcí s podporou 5G sítí stále počítat nemůžeme. Nezbývá než popřát Huawei P60 Pro, aby vyvolal stejně pozitivní reakci při svém příchodu na trh jako sdílená fotografie.

Dnes nejčtenější

.