Zavřít reklamu

Od posledního Galaxy Unpacked 2023 uběhlo jen něco málo přes měsíc a lze tedy takřka s jistotou říci, že na další představení nových produktů si nějakou chvíli budeme muset počkat. Pro Galaxy Z Fold 5 a Z Flip 5 se podle dostupných informací rýsuje jako reálný termín srpen 2023.

Jakékoli zprávy o Galaxy Z Fold 5 prozatím samozřejmě nelze považovat za potvrzené, podle Ice Universe je však téměř jisté, že si Z Fold 5 zachová velikost 6,2″ vnějšího displeje svého předchůdce. To ostatně není příliš překvapivé vzhledem k tomu, že Galaxy Z Fold 4 a Z Fold 3 byly také vybaveny stejně velkými vnějšími displeji s velmi podobným rozlišením. V tomto směru, řečeno s nadsázkou, můžeme být rádi, že se Samsung nevrátí k 4,6″ panelu první generace s množstvím mrtvého prostoru všude kolem. Paradoxně Galaxy Z Fold 2 z roku 2020 ve skutečnosti nabízel o malý kousek plochy víc, 6,23″. Samsung zřejmě v této oblasti necítí, potřebu zlepšení, aspoň pokud jde čistě o velikost, což pravděpodobně rádo potvrdí množství spokojených majitelů Galaxy Z Fold 4. Na druhou stranu se ale jistě najdou tací, kteří si myslí, že by se společnost měla alespoň pokusit dohnat masivní 6,5″ vnější displeje ve stylu Xiaomi Mi Mix Fold nebo Huawei Mate Xs 2.

V souvislosti s Z Fold 5 se již objevily predikce, že začne na 256 GB interní paměti a půjde až na 1 TB, přičemž s největší pravděpodobností jej bude pohánět stejný procesor Snapdragon 8 druhé generace jako rodinu Galaxy S23. To ponechává největší prostor k upgradu právě fotoaparátům. V tuto chvíli je příliš brzo na potvrzení spekulací o 108 Mpx snímači na zadní straně Galaxy Z Fold 5.

Lze očekávat vylepšení i pokud je o pant, záhyb a celkovou odolnost zařízení, i když zatím není zcela jasné, zda budou na první pohled viditelná. Prozatím lze předpokládat, že Samsung u Z Fold 5 nejspíš neplánuje změny ve velkém stylu. Nezbývá než si počkat na nové informace o jednom z nejlepších skládacích zařízení na trhu.

Dnes nejčtenější

.