Zavřít reklamu

Ant-Man a Wasp: Quantumania má být novým marvelovským trhákem. Ovšem zhruba měsíc předtím, než vstoupil do kin, se na Redditu objevil Google dokument, který vypadal jako kompletní dialogy filmu. Studio nyní požaduje po Googlu a Redditu, aby pomohli najít únik.

Soubor čítající 63 stran byl vytvořen v lednu prostřednictvím TorrentFreak. Původci nebyli identifikováni. Poskládat ze stránek dohromady děj filmu nepředstavovalo nic složitého Samotný příspěvek uváděl, že dokument obsahuje titulky pro třetí film Ant-Man. Ke sdílení na Redditu autoři využili Dokumenty Google z důvodu limitu rozsahu 40 000 znaků. Kus byl následně moderátory subredditu odeslán do r/MarvelStudioSpoilers.

google-docs-ant-man-reddit

Koncem ledna se o dokumentu dozvěděl tým společnosti Disney Digital Media Antipiracy a podal požadavek na jeho odstranění společnosti Google. V té době byl však již smazán tvůrci, takže Google v tomto směru nepodnikl žádné kroky. To vyústilo minulý týden v předvolání k soudu na základě zákona Digital Millennium Copyright Act (DCMA), které je adresováno společnosti Google, coby poskytovateli služeb online účtu úložiště souborů, na kterém byl zveřejněn obsah porušující autorská práva společnosti MVL.

Marvel požaduje vydání všech identifikačních údajů, které souvisejí s tvůrci souboru Dokumentů Google, včetně, jmen, adres, telefonních čísel nebo IP adres používaných takovým uživatelem či uživateli a všech souvisejících čísel účtů. Podobné informace jsou požadovány od Redditu, přičemž příspěvky r/MarvelStudioSpoilers jsou od pondělí večer nastaveny jako soukromé.

Dnes nejčtenější

.