Zavřít reklamu

Po rozhodnutí okresního soudu v německém Mannheimu je společnost Vivo nucena pozastavit veškerou činnost (prodej a marketing) svých výrobků v Německu, jak se uvádí v tiskové zprávě společnosti. Vivo a Nokia totiž jednaly o obnovení vzájemných licencí, ale ani jedna z nich nedospěla k uspokojivé dohodě.

Vivo se však domnívá, že Nokia nesplnila svůj závazek nabídnout licenci za podmínek FRAND (spravedlivé, přiměřené a nediskriminační). Čínské Vivo samozřejmě uvedlo, že se proti tomuto rozhodnutí odvolá a budou se tedy všechny sporné body ještě přezkoumávat. Společnost také hodlá znovu zahájit s Nokií patřičná jednání s jasným cílem vyřešit tento spor v souladu s uvedenými podmínkami. Vivo nicméně ujišťuje německé zákazníky, že neplánuje měnit svůj dlouhodobý závazek vůči této zemi.

Nejedná se přitom o první případ, kdy se určité společnosti dostávají do nějakého patentového sporu právě s Nokií. V srpnu loňského roku se OPPO a OnePlus musely potýkat se zastavením prodeje svých produktů v Německu kvůli žalobě Nokie na čínské OEM výrobce kvůli používání technologie 5G. Nedávno se také objevily zvěsti o tom, jak se obě společnosti kvůli sporům z EU zcela stáhnou, což však bylo rychle vyvráceno.

Společnost Vivo uvedla svůj telefon X90 Pro na celosvětový trh již v únoru a prodej tohoto telefonu by mohl být aktuálním sporem jasně ovlivněn, tedy pokud by značka musela zastavit veškeré prodeje až do vyřešení problému. Je zde také otázka telefonů Vivo X Flip a X Fold 2, které budou uvedeny na trh 20. dubna v domovské Číně. Ačkoli nebylo výslovně řečeno, zda se tato zařízení  dočkají širší distribuce, současný problém je mohl jasně ohrozit.

Dnes nejčtenější

.