Zavřít reklamu

Společnost Xiaomi představil už 8. generaci svého velice populárního fintess náramku, který tentokrát přináší především přesah do lifestylu spíše než přehršel nových funkcí. Xiaomi Mi Band 8 tak můžete nosit na krku, nebo botě.

Obecně Mi Band 8 moc novinek oproti předchozí generaci skutečně nepřináší. Disponuje 1,62“ AMOLED panelem s dotykovým ovládáním, nechybí nepřetržité sledování srdečního tepu, monitoring kyslíku v krvi, sledování stresu i spánku nebo výpočet menstruačního cyklu. Přibylo ale několik nových ciferníků a to i s přítomnými hrami, jako je třeba logická hříčka 2048. Výdrž je 14 dní, vestavěná GPS stále a pořád chybí.

To hlavní je tedy trochu jinde. Společnost zavedla nové uchycení pouzdra, které nabízí proprietární řešení jako třeba Apple Watch nebo Pixel Watch. I když je srdcem Xiaomi Mi Bandu 8 pořád kapsle, už není obalena množstvím silikonu. Můžete jej tak nosit klasicky na ruce, jako náhrdelník na krku, se speciálním pouzdrem na botě pro lepší metriky běhu. Řemínky z minulých generací tak logicky kompatibilní nejsou.

Na domácím čínském trhu je novinka k dispozici s NFC nebo bez, v prvním případě za cca 1 100 Kč, v tom druhém kolem 900 Kč. Předpokládáme, že se s postupme času dostane i k nám, a to nejdříve ve své klasické verzi. Ta s NFC bude následovat, ale protože předchozí generace s NFC se k nám dostala prakticky až nyní, chvíli si počkáme. Je také třeba počítat s vyšší cenovkou.

Dnes nejčtenější

.