Zavřít reklamu

Nejdříve přišla nepotvrzená zpráva z Polska, která naznačila, že místní distributor produktů společnosti vivo se ze země stáhne. GSMOnline.pl pak skutečně od společnosti obdržel oficiální prohlášení, které to potvrzuje. Vivo se ale brání a říká, že pokračuje dál.

„Průběžná analýza trhu a výběr vhodné obchodní strategie po konzultaci s místními zástupci je pro značku vivo zásadní. S lítostí vám oznamujeme, že autorizovaný distributor značky v Polsku se rozhodl ukončit provoz. Navzdory tomu se naši zákazníci mohou stále spolehnout na robustní produkty vivo, komplexní zákaznickou podporu a nepřetržité aktualizace softwaru.“

Prozatím je vivo.com/pl stále funkční a prodejci nadále prodávají jeho telefony. Není jasné, jak dlouho tato situace potrvá. Jsou zde zvěsti, že to může znamenat, že nové modely vivo nebudou v Polsku vůbec uvedeny na trh. Jenže společnost vivo k tomu také vydala oficiální prohlášení:

„Důrazně popíráme zvěsti o odchodu z Polska. Země je pro nás velmi důležitým trhem a již nyní máme naplánované spuštění nových produktů do konce roku. V červenci představíme řadu Reno 10 a v následujících měsících IoT zařízení včetně nových sluchátek OPPO Air3 Pro a rozšíříme ekosystémové portfolio.“

Na důvěryhodnosti značky ale nepřidává nic z toho. Vivo, stejně jako Oppo , před chvílí uzavřelo svůj web v Německu. Nizozemská pobočka vivo je také offline, ačkoli Oppo pokračuje dál. Francouzské stránky pro obě značky zatím stále fungují navzdory zprávám o jistých tamních problémech.

Dnes nejčtenější

.