Zavřít reklamu

Společnost Huawei uvedla na trh řadu Mate 50 loni v září a nic nenasvědčuje tomu, že se letos nebude držet stejného časového rámce. Jednoduše to znamená, že nás od oficiálního představení rodiny Mate 60 nyní dělí pouhé týdny. Ten minulý jsme přitom slyšeli, že řada představí vlastní pohled společnosti na Dynamic Island známý z iPhonů 14 Pro a dnes zde máme novinky týkající se fotoaparátů.

Jak se ukázalo, ostrůvek fotoaparátu na zadní straně bude kruhový, možná podobný jako u jeho předchůdce. To, co vidíte na obrázku níže, je údajně forma zadního krytu Mate 60, která slouží k vytvoření zadní části telefonu. Jak můžete vidět, oblast má jasně kruhový tvar a jsou na ní umístěny čtyři otvory pro kamery a některé další pro různé senzory.

Huawei Mate 60

Pozice kamer se však liší ve srovnání s tím, jak vypadá u Mate 50, a může to mít jasný důvod – o periskopickém teleobjektivu se totiž říká, že údajně „přijal novou technologii“. Ta tak může vyžadovat více místa. Kruh uprostřed telefonu pak jasně odkazuje k oblasti pro bezdrátovou nabíjecí cívku. Některé zprávy z minulosti tvrdily, že Huawei může přeskočit Qualcomm a použít tajemnou interní čipovou sadu, ale Snapdragon 8 Gen 2 se v tuto chvíli zdá jako lepší sázka na jistotu.

Dnes nejčtenější

.