Zavřít reklamu

O telefonech čínského giganta Realme se v posledních měsících a letech hovoří vzhledem k jejich kvalitám čím dál tím více. A vzhledem k tomu, co se rozhodl výrobce představit nyní, je víceméně jasné, že se o něm ještě nějakou dobu mluvit bude. Světu totiž ukázal svou novou vlajkovou loď, která dokáže vyrazit dech jak velikostí RAM, tak i ultrarychlým kabelovým nabíjením. 

Novinka se jmenuje Realme GT5 a zatím je oznámena jen pro Čínu, byť je velmi pravděpodobné, že se za její hranice také podívá. Jejím srdcem je Snapdragon 8 Gen 2, který je doplňěn o grafický čip Adreno 740, ale hlavně o neuvěřitelných až 24GB RAM v závislosti na konfiguraci a 1TB úložiště. Mezi další zajímavé technické specifiakce pak patří použití Bluetoothu 5.3, WiFi 6 i 7, NFC nebo třeba 4600 mAh baterie. Možná tou nejzajímavější vychytávkou je však 240W kabelové nabíjení, díky kterému dobijete telefon s trochou nadsázky mrknutím oka. 

realme_gt5_01

Co se týče displeje, Realme vsadilo na 6,74“ OLED displej s rozlišením 1240 x 2772 pixelů s podporou adaptivní obnovovací frekvence v rozmezí 40 až 144 Hz. K dispozici je zde rovněž optická čtečka otisků prstů, která by měla zajistit solidní bezpečnost, byť se samozřejmě jedná o horší řešení než kdyby Realme použilo čtečku ultrasonickou. Zdají se vám technické specifikace novinky až moc dobré? A to ještě neznáte cenu! Telefon by totiž měl začínat v konfiguraci se 12GB RAM a 256GB úložištěm na zhruba 11 000 Kč. Za vrcholovou verzi se 24GB RAM, 1TB úložištěm a 240W nabíjením si pak má Realme účtovat kolem 14 000 Kč. Snad se tedy dočkáme i na našem trhu. 

Dnes nejčtenější

.