Zavřít reklamu

Xiaomi dělá velký krok, ale možná více na papíře než ve skutečnosti. Po 13 letech se loučí s nadstavbou MIUI a přichází nový HyperOS. Jenže nový HyperOS vypadá až příliš stejně jako starý MIUI a samozřejmě si hodně bere i z iOS iPhonů.

Screenshoty zveřejněné v čínské sociální síti Weibo nabízejí první pohled na HyperOS nadstavbu Xiaomi, která ve skutečnosti vypadá jako MIUI. Ikony aplikací, celkový design uživatelského rozhraní a další vypadají prostě až příliš podobně jako stávající sestavení společnosti. Pro ty, co nemají zrovna rádi změny, je to dobře, proč ale muselo Xiaomi sáhnout hned po úplně novém jméně, to nevíme.

Něco nového ale přece jen je. K dispozici jsou některé další možnosti přizpůsobení, jako jsou nové hodiny a návrhy na zamykací obrazovce, více možností systémového písma, více přizpůsobení widgetů a přidané možnosti tapety. Uživatelské rozhraní panelu rychlého nastavení bylo také mírně aktualizováno. Vše tak, že by to byla pěkná aktualizace MIUI, nikoli zcela nové označení nadstavby. Celkově to totiž vypadá nanejvýš jako mírné osvěžení než něco zcela přepracovaného. Nová nadstavba by měla být více představena s telefony Xiaomi 14, kterých bychom se měli dočkat ještě do konce října.

Dnes nejčtenější

.