Zavřít reklamu

Věděli jste, že ty nejlepší prémiové smartphony zaznamenaly v roce 2022 meziroční nárůst jasu jejich displeje o 171 %? Zdá se, že v této oblasti jsme rozhodně ještě neviděli všechno. Společnost OnePlus by měla tento týden odhalit displej, který může dosáhnout jasu až 3000 nitů.

Společnost to naznačila ve svém příspěvku v sociální síti Weibo, kde uvedla, že nás čeká historický moment. Stát by se tak mělo 24. října a podle GSMAreny by mělo jít právě o displej, který zvládne 3 000 nitů. Vyrobit by jej měla společnost BOE. Leaker Digital Chat Station k tomu dodává, že tento displej také podporuje 2K rozlišení s 2160Hz pulzně šířkovou modulací (PWM) stmíváním.

Chcete-li nějaké srovnání, abyste si mohli udělat lepší představu o tom, o čem zde vlastně mluvíme, tak Pixel 8 Pro má jeden z aktuálně nejjasnějších displejů. Nejnovější prémiová vlajková loď Googlu se však může pochlubit jasem „jen“ 2 400 nitů. Třítisícové hranici je nejblíže OnePlus Open, které by mělo zvládnout 2 800 nitů, což je ale stále o 200 nitů méně. Není pochyb o tom, že se jas displeje stal jedním z prodejních artiklů smartphonů, na které zákazník z nějakého důvodu dobře reaguje. I tak nás to nutí k zamyšlení, jestli to ještě vůbec využijeme, a kde se číslo nakonec zastaví.

Dnes nejčtenější

.