Zavřít reklamu

Už dříve Xiaomi vnadilo, že ještě tento měsíc představí svou vrcholnou řadu 14. S oznámením datumu si ale dalo na čas. Nyní však již víme, že se tak stane 23. října. Akce se samozřejmě bude konat v domovské Číně, kde společnost představí svou vlajkovou řadu s novou nadstavbou HyperOS a fotoaparátem s proměnnou clonou, vyvinutý ve spolupráci se společností Leica.

Očekávají se dva telefony – Xiaomi 14 a Xiaomi 14 Pro. Oba by měly mít čipset Snapdragon 8 Gen 3, a to jako vůbec první. O modelu Ultra se zatím jen spekuluje v tom ohledu, že s ním společnost počítá, pravděpodobně ale přijde s nějakým zpožděním. Podle jednoho z úniků informací budou novinky k dispozici v černé, bílé a zelené, přičemž má být k dispozici ještě „vanilková s růžovými doplňky“. Model Pro by pak měl v maximální konfiguraci sahat na 16GB RAM a 1 TB integrovaného úložiště. U základního modelu by nemělo chybět 90W drátové nabíjení, model Pro bude umět až 120 W.

I když už budeme na konci měsíce znát o řadě Xiaomi 14 všechno, bude nás čekat ještě globální představení. To by mělo proběhnout až v prvních týdnech roku 2024, kdy by se pak také mohla spustit celosvětová distribuce. Xiaomi tak může zatopit Samsungu a jeho řadě Galaxy S24, která by se měla představit na konci ledna.

Dnes nejčtenější

.