Zavřít reklamu

Srovnávací aplikace používají především nadšenci a recenzenti produktu k vytvoření srovnávacího bodu mezi různými smartphony. Často se samozřejmě zaměřují na výkon CPU a GPU. Před uvedením Pixelu 8 a Pixelu 8 Pro si však mnozí všimli, že nové telefony Googlu vůbec neumožňují instalaci benchmarkových aplikací, jako jsou populární Geekbench nebo 3DMArk, prostřednictvím Google Play.

V prohlášení pro magazín 9to5Google mluvčí Googlu potvrdil, že benchmarkové aplikace byly na Pixelu 8 a Pixelu 8 Pro skutečně zablokovány ještě před jejich veřejným uvedením na trh. Cílem prý bylo „zabránit“ únikům a Google měl v úmyslu tyto aplikace odblokovat před obecnou dostupností svých nových zařízení. Spouštění aplikací ale nebylo na zařízení blokováno nijak, protože do nich jdou dostat sideloadingem.

Prohlášení společnosti Google také poznamenává, že tato praxe není ve skutečnosti nic nového a bylo tomu tak i u několika posledních generací smartphonů Pixel před jejich veřejným uvedením (dokonce ještě před debutem čipu Tensor v Pixelu 6). V každém případě se nezdá, že by blokování benchmarkových aplikací Googlem bylo nějakou zlomyslnou hrou s vyhýbáním se srovnávání, ale spíše lapsem v načasování zavedené praxe.

Dnes nejčtenější

.