Zavřít reklamu

S označením Note je dlouhá léta spojen především Samsung. Jenže ten už tuto linii zaříznul a sjednotil ji spíše do řady Galaxy S, kde model Ultra nejen že jako původní Note vypadá, má ale také integrovaný slot na S Pen. Čím tedy bude vynikat Realme Note 1?

má za cíl konkurovat smartphonům, jako jsou Infinix Note 30 a Redmi Note 13, které disponují OLED obrazovkami a velkými bateriemi s rychlým nabíjením. Přijít by měl už v lednu, a to s 6,67“ displejem s rozlišením Full HD+ a obnovovací frekvencí až 120 Hz. Bude mít také snímač otisků prstů pod displejem a 16MPx přední fotoaparát. Na zadní straně budou tři: 108 MPx + 8 MPx + 2 MPx a celé zařízení bude pohánět čipset Dimensity 7050. Baterie má mít kapacitu 5 000 mAh a kabelové nabíjení má být 67W.

Při pohledu na tyto specifikace se zdá, že Realme Note 1 bude alternativou k Realme 11 Pro s jedním fotoaparátem navíc. Vypadá to, že cílem telefonu bude zaplnit malou mezeru mezi modely 11 Pro a 11 Pro+ na již tak přeplněném trhu střední třídy a poskytnout kompromis spotřebitelům, kteří nejsou ochotni utrácet za telefon Pro+. S legendární řadou Galaxy Note Samsungu zde tedy podobnost vůbec nehledejme, protože novinka Realme nemá prakticky žádné ambice. Označení „Note“ mimochodem používají i společnosti, jako jsou Xiaomi, vivo, Lenovo, Meizu nebo Ulefone.

Dnes nejčtenější

.