Zavřít reklamu

Google se po vzoru Applu rozhodl oživit svou aktuální řadu smartphonů Pixel 8 a Pixel 8 Pro tím, že dal tomuto duu vrcholných telefonů novou barevnou variantu. Už minulý týden společnost na sociálních sítích vnadila označením „minty fresh“. Teasery pokračovaly i v následujících dnech a nyní tak víme, na co lákaly.

Ono to tedy zas takové překvapení nebylo, protože se to samozřejmě u aktuálních Pixelů očekávalo. Odpočítávání k uvedení původně ukazovalo na vydání o půlnoci 25. ledna (SEČ), ale Google to od té doby ještě o několik hodin posunul, aby měl ještě lepší dosah.

Google ještě před uvedením nové barvy už dlouho nabízel originální pouzdro pro nové modely v barvě Mint. V nabídce má i barvu Coral, od které se naopak očekává, že ji nabídne Pixel 8a. Je jistě dobře, že se Google snaží oživit své portfolio, aby o něho měli zákazníci zájem. Je ale škoda, že má tak omezenou distribuci, kdy si my v České republice nemůžeme koupit nic z jeho nabídky jinak, než skrze šedý dovoz.

Kromě nové barvy pro řadu 8 oznámil Google také dostupnost několika softwarových funkcí. Jde např. o možnost měnit teplotu pokožky přítomným senzorem, nebo funkci Circle to Search, kterou představil Samsung v jeho řadě Galaxy S24, a která je poháněná umělou inteligencí.

Dnes nejčtenější

.