Zavřít reklamu

Abychom tedy byli přesnější, jde o oba dva zástupce řady, takže Google Pixel 8 a 8 Pro. Oba tyto smartphony byly na veletrhu MWC 2024 ve španělské Barceloně označeny jako nejlepší mobilní telefony roku 2023. Ostrouhal tak nejen Samsung se svou řadou Galaxy S23, ale třeba i Apple se svými iPhony 15.

Každý rok jsou na Mobile World Congress udělovány ceny Global Mobile Awards udílené pořadatelem GSMA. Akce zahrnuje řadu ocenění pro celkový mobilní průmysl, jako je Nejlepší mobilní infrastruktura, řešení atd. V kategorii zařízení se ale také uděluje ocenění pro nás nejzajímavější, a to Nejlepší smartphone.

„Ocenění Best Smartphone kombinuje vynikající výkon, inovaci a vedoucí postavení, jak bylo stanoveno na základě hodnocení chytrých telefonů na trhu v období od  ledna 2023  do prosince 2023 předními světovými nezávislými analytiky, novináři a influencery.“

Mezi kandidáty letos patřila řada iPhonů 15 Pro, OnePlus Open, řada Samsungů Galaxy S23 nebo také Galaxy Z Flip5 a pak samozřejmě i Google Pixely 8. Pro Google je to zásadní vítězství, pro Apple pak skutečný neúspěch. Model iPhonu 14 Pro totiž toto ocenění dostal v roce 2023, rok předtím připadlo iPhonu 13 Pro Max. V roce 2021 pak vyhrál Galaxy S21 Ultra. Toto je ale poprvé, co se může radovat Google.

Dnes nejčtenější

.