Zavřít reklamu

Google Messages přichází s novou uživatelskou funkcí k jejich vlastnímu fotoaparátu, měl by nahradit hledáček výchozího telefonu. K fotoaparátu vestavěnému přímo v aplikaci se lehce přistoupí pomocí domovské stránky vedle vyhledávače, nebo v jakékoliv soukromé konverzaci. Dříve Google Messages klasicky používaly systémový fotoaparát jako každá starší aplikace, přičemž jediná modelová třída Pixel si mohla dále nastavit jednotlivé parametry včetně časovače, expozice a bílého vyvážení.

Aplikace bude umožňovat až tří fázové přiblížení pomocí stisku tlačítka nad spouští, zapnutí či vypnutí blesku a v neposlední řadě přepínání mezi přední a zadní kamerou. I nadále však chybí možnost mřížky, kterou spoustu lidí ve svých mobilních zařízeních oceňují. Před vstupem do celo obrazového režimu fotoaparátu už nebudete muset přepínat mezi videem a fotkou, tento výběr budete totiž moci změnit přímo v režimu fotoaparátu.

V současné době je součástí aktualizace BETA testování těchto nových funkcí, přičemž ne všechny se musí uchytit. Rozhodování proběhne na základě zpětné vazby od samotných uživatelů. Vlastní uživatelské rozhraní by mělo pomoct Google Messages přidávat další speciální funkce v budoucnu.

Dnes nejčtenější

.