Zavřít reklamu

Headset virtuální reality Apple Vision Pro od Applu svým uživatelům a obecně všem milovníkům té nejnovější technologie ukázal, že za spoustu peněz se dá pořídit opravdu velké množství zábavy. Společnost Meta mezitím pracuje na cenově dostupnější verzi, čímž chce odemknout přístupnost také všem běžným uživatelům. Dle dostupných informací by měl jejich nadcházející headset s názvem Quest být dosud cenově nejdostupnějším na trhu.

Cílem je přinést největší úder za nejatraktivnější cenu na spotřebitelském trhu s VR! Chceme otevřít svět virtuální reality všem milovníkům té nejnovější technologie a to už v roce 2024,“ prohlásil viceprezident společnosti Meta VR, Mark Rabkin. Uživatel VR Panda navíc na svém profile na síti X odhalil možný vzhled tohoto plánovaného headsetu. V příspěvku také dodává jeho možný název – Quest Lite 3.

Oproti předchůdci Meta Quest 3 tomuto chybí průchozí kamerová soustava, což se ale dalo očekávat, jelikož Lite verze někde ušetřit musí. Je však nutno zmínit, že tento nákres nemusí být reálným či finálním vzhledem a informace se musí brát spíše s nadhledem. Pokud by Meta chtěl opravdu ušetřit, zaměřila by se nejspíše na čip zpracovávající velké množství pixelů na snímek. Dle zvěstí, které kolují po internetu by měla být tato levnější verze současného Meta headsetu dodávána také bez ovladačů, oficiálně to však potvrzené není.

Témata: , , ,

Dnes nejčtenější

.