Zavřít reklamu

Již dlouhodobě se řeší spory mezi společnostmi Epic Games a Apple a nyní, když je vše téměř vyřešené, bylo oficiálně oznámena jejich spolupráce, přičemž aplikace Epic Games bude nakonec na iOS přidána. Tento operační systém však není jediným, který si do svého portfolia aplikaci přidá, dle oficiálního prohlášení Epic Games v příspěvku na platformě X by měla být přidána také na Android. Aplikace s názvem Epic Games Store tedy přinese jejich hry na oba operační systémy zároveň.

Stejné spravedlivé podmínky dostupné všem vývojářům ve skutečném multiplatformním obchodě – s úžasnými hrami pro každého!“ dodává Epic Games v jejich příspěvku. Ačkoliv není odhalené datum, kdy by aplikace na mobilní operační systémy měla přijít, už teď je jisté, že se na ni uživatelé mohou v blízké budoucnosti těšit.

Rozdělení příjmů mezi vývojáře počítačových her, které se nachází v aplikaci Epic Games, je celých 88%, zatímco Epic si nechává pouze zbylých 12%. V příspěvku tedy slovy „stejné spravedlivé podmínky“ nejspíše referují na tento fakt a mobilní vývojáři budou mít stejné podmínky, jako počítačoví. Google si však od všech vývojářů účtuje 15 % za první milion dolarů v tržbách, každou další hranicí se to pak zvyšuje až na 30 %, v tom by vidí uživatelé nejasnost.

Dnes nejčtenější

.