Zavřít reklamu

Spoustu uživatelů už dávno nepoužívá drahé externí webové kamery ke svému počítači, protože jejich mobilní zařízení jsou v poslední době mnohem kvalitnější. Fotoaparáty smartphonů Pixel od Googlu mají navíc tu výhodu, že s příchodem operačního systému Android 14 se do nich zabudovala podpora USB webové kamery. Tato funkce nepotřebuje žádné další externí aplikace pro její používání a je tak velmi pohodlná.

Kamera od Pixelu 8 Pro má však jednu velkou nevýhodu – má „průměrnou“ kvalitu. Uživatelé na sociálních sítích si stěžují na kvalitu pořizovaných záběrů a ačkoliv se funkce zabudované podpory velmi příjemně používá, stále to není úplně ono. Stejné zařízení má prý velice kvalitní nahrávání videa i skrze aplikace třetích stran, jakmile však přijde na vestavěnou funkci kamery, kvalita se podstatně zhorší a chyba tak nejspíše bude v mobilním zařízení.

S příchodem Androidu 14 zřejmě přišla optimalizace této vestavěné kamery pro dlouhodobou výdrž, což však dle uživatelů nebyla úplně potřeba, jelikož některé hovoru mohou trvat chvíli. V nadcházející verzi Androidu, která dle všeho má plně vyjít na podzim roku 2024 by měl tento problém být vyřešen díky novému režimu „vyšší kvality“ pro video hovoru z vestavěné kamery. Při aktivace této webové kamery USB se nahoře objeví tlačítko „HQ“, které po zmáčknutí vypne veškeré optimalizace napájení a kvalita se podstatně zlepší. Deaktivace této funkce se doporučuje pro delší video hovory, u kterých potřebujete delší životnost momentálního nabití baterie.

Dnes nejčtenější

.