Zavřít reklamu

Uprostřed tohoto týdne bylo společností Qualcomm uvedena na trh nová sada čipů Snapdragon 7 Plus třetí generace, což by dle dostupných informací měla být nejvýkonnější čipová sada střední třídy letošního roku. Na trh byl zároveň uveden první smartphone, který tento čip obsahuje – OnePlus Ace 3V. V současné době je součástí čínského trhu, přičemž obsahuje také zbrusu nový procesor, generativní podporu AI a velmi schopný GPU, který by měl udržovat krok se staršími výkonnými smartphony.

Do pozoru by se měli dát hlavně mobilní hráči, kteří mají rádi špičkový výkon a dbají na rozpočet, nebo lidé, kteří chtějí cenově dostupný telefon, který se však časem přirozeně nezpomalí. Mimo zbrusu nový čip obsahuje tento model OnePlus také ostatní velmi zajímavé specifikace. Obsahuje například 5 500 mAh baterii spolu se 100 kW kabelovým nabíjením. Stoprocentní nabíjení by tak mělo trvat necelých 30 minut.

Samozřejmostí je také 6,74palcová 120Hz OLED obrazovka. Je očividné, že fotoaparát zde není hlavním zaměřením, protože obsahuje pouze duální zadní kamerový systém sestávající z 50MP hlavního fotoaparátu a 8MP ultra širokého snímače. Videohovory na přední kameře ovládají 16Mpx fotoaparát. Model obsahuje také technologii Bluetooth 5.4, NFC čip, Wi-Fi 6 a současný Android 14. Na fotografiích pak lze pomocí umělé inteligence mazat jednotlivé objekty. V současné době není oficiálně jasné, jestli tento model firma uvolní pro globální trh, vzhledem však k jeho předchůdci, který byl uvolněn, se pravděpodobně může v budoucnu počítat i s uvolněním tohoto modelu.

Dnes nejčtenější

.