Zavřít reklamu

Milovníci nejnovějších smartphonů ze všech koutů světa budou moci slavit. Společnost Realme pracuje v současné době na novém modelu GT6, který získal certifikaci FCC, což jim umožňuje spustit prodej těchto telefonů na mezinárodním trhu. V této certifikaci jsou uvedeny také jednotlivé specifikaci, přičemž mobil bude obsahovat baterii o celkové kapacitě 5 500 mAh. Samozřejmostí je také podpora 5G připojení a dvoupásmová Wi-Fi včetně Bluetooth.

Obsahovat bude také GPS lokátor, GLONASS, BDS, Galileo, SBAS a platit se bude skrze silný NFC čip. Z výroby se pak jeho budoucí uživatelé mohou těšit na operační systém Android 14 a uživatelské rozhraní Realme UI 5.0. Rozměry tohoto smartphonu 162 x 75 x 8,6 mm značí, že se nebude jednat o žádného obra, nýbrž klasiku. Při váze 199g uživatel snadno zapomene, že nějaký telefon v kapse vůbec má.

Realme GT6 bude poháněn čipem SoC Snapdragon 8s třetí generace, což bylo odhaleno díky minulému benchmarku s modelovým číslem RMX3851. Zmíněný čip Snapdragon 8s se očividně stává obrovským miláčkem čínských značek, protože ho má ve svém vlajkovém modelu víceméně každý. Předchůdce Realme GT5 byl vydán minulý rok v srpnu a je tak spekulací, zdali nadcházející model vyjde dříve, či kolem stejného data. Nepočítá se však s tím, že by jeho vydání mělo být pozdější.

Dnes nejčtenější

.