Zavřít reklamu

Nová technologie umělé inteligence s názvem Gemini Nano bude dostupná všem uživatelům modelů Pixel 8. Každý uživatel si ji však bude muset povolit prostřednictvím nastavení -> o telefonu -> sjet až dolů a poté sedmkrát stisknout tlačítko nastavení. Tento nový typ umělé inteligence dokáže například inteligentní odpovědi skrze aplikaci GBoard a nebo také sourhné sdělení v záznamníku.

Provozování velkých jazykových modelů na telefonech s různými paměťovými specifikacemi může přinést odlišné uživatelské zážitky, proto jsme je na Pixelu 8 testovali a ověřovali. Jsme rádi, že můžeme poskytnout příležitost vyzkoušet Gemini Nano více nadšencům a vývojářům, u kterých doufáme, že získají více zpětné vazby a uvidí více inovací,“ obhajuje Google vydání umělé inteligence se zpožděním.

Prohlášení přišlo poté, co oficiální zprávy o Gemini Nano mluvily o posunutí vydání kvůli hardwarovým omezením. Ačkoliv je Gemini Nano přístupná v klasickém modelu Galaxy S24, který nabízí stejných 8 GB RAM, hardwarové omezení dlouho přetrvávaly. Nová umělá inteligence by měla vést k modernějším hardwarovým přístupům a měla by docílit uživatelsky přívětivější celkové ovládání.

Dnes nejčtenější

.