Zavřít reklamu

Telefony značky Samsung jsou především pro operační systém Android na prvním místě seznamu funkcí, spolehlivosti a kvality. Ačkoliv je Samsung už teď na velmi vysoké úrovni, stále se snaží své funkce zlepšovat a posouvat se o schod výš. Samsung se pyšní aplikací, která je pouze pro ty nejlepší Samsung modely a nese název Expert RAW. V nejnovější verzi této aplikace uživatelé vyhledali odkazy na „Astro Portrét“, přičemž se majitelé nejnovějších modelů zřejmě mohou tohoto foto režimu již brzy dočkat.

Ve zmíněné aplikaci byly odkazy na následující příkazy:

  • Počkejte prosím, než povolíte zastavení zrušení snímku pro Astro
  • Požádejte objekt, aby opustil záběr pro možné zachycení hvězd
  • Chcete-li pořídit astro portrét, stiskněte spoušť s osobou v záběru a po záblesku ji nechte opustit, aby fotoaparát mohl zachytit hvězdy

Dle těchto příkazů to vypadá, že umístíte do záběru s oblohou člověka, přičemž po stisknutí spouště a po zhasnutí blesku je nucen rychle opustit záběr, aby se krásně zachytily i hvězdy. Následně aplikace spojí oba dva objekty do jednoho portrétu. Podobnou funkci nově ovládá také model Vivo X100 Pro. Astro portrét bude umístěn v sekci „Labs“, která v současné době obsahuje pouze tradiční režim astro fotografie (Astrophoto) společně s vícenásobnou expozicí.

Od Samsungu se další oficiální uvedení telefonu očekává na přelomu července a srpna, přičemž ponese název Galaxy Z Fold 6. Tento mobil by s největší pravděpodobností měl být prvním modelem, který Astro portrét bude mít. Není však nic oficiálně potvrzené a Astro portrét tak může přijít kdykoliv, klidně jako tichá aktualizace.

 

Dnes nejčtenější

.