Zavřít reklamu

Společnost Google plánuje vydání nadcházejícího operačního systému Android 15 na podzim roku 2024 a již teď bylo odhaleno spoustu nových specifikací. Tento operační systém bude především obsahovat spoustu bezpečnostních funkcí s aktualizovanou ochranou, přičemž si každý uživatel jistě oblíbí soukromý prostor pro citlivé aplikace nebo lepší ochranu soukromí. Před finálním vydáním se uživatelé mohou těšit na celkem čtyři Beta verze tohoto operačního systému.

V jedné z Beta verzí by měl dle všeho vyjít také režim adaptivního časového limitu. Po uplynutí doby nastavení zámku obrazovky se zařízení automaticky uzamkne, přičemž v základním nastavení se obrazovka vypne po 30 sekundách a následně se po 5 sekundách zcela uzamkne. Veškeré časové limity lze změnit jednoduše v nastavení v sekci časových limitů na obrazovce či nastavení zámku obrazovky.

V následující aktualizaci si bude moci každý uživatel zapnout funkci „pozornost obrazovky“, která „zabraňuje vypnutí obrazovky, pokud se na ní podíváte“. Zařízení pomocí přední kamery zjišťuje, zdali se na ní někdo nedívá. Pokud je tedy nastaven režim uzamknutí po 30 sekundách, i tak se mobil neuzamkne, pokud před sebou detekuje obličej. Ačkoliv současný Android 14 nemá funkci, která by zkracovala dobu, po kterou zůstane obrazovka zapnutá, v nadcházejícím Androidu 15 bude tato možnost pod funkcí již zmíněného adaptivního časového limitu.

Dnes nejčtenější

.